Gedragsproblemen

Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Maak je je als ouder zorgen over het gedrag van je kind?

 

Is je kind vaak boos of opstandig en is het lastig om dit gedrag weer om te buigen? Heb je al veel geprobeerd maar lijkt niks te helpen?

 

Ieder kind is wel eens boos, soms is er meer aan de hand

 

Wanneer een kind vaak boos is of om kleine dingen extreem boos wordt kan dit erg belastend zijn. Voor het gezin maar ook voor het kind is dit geen fijne situatie.

 

Ook op school kunnen er problemen ontstaan. Door het gedrag kan er een negatieve spiraal ontstaan van afwijzing, meer (gedrags-)problemen en slechte schoolprestaties. Vroeg ingrijpen kan meer of ergere problemen voorkomen.

Gedragsproblemen ontstaan vaak uit onvermogen

 

Ieder gedrag is een manier om te communiceren. Het kind wil op deze manier iets duidelijk maken.

 

Boos of agressief gedrag kan een uiting zijn van frustratie of om iets te bereiken met dit gedrag. Het is daarom goed om te kijken naar welke functie dit gedrag heeft voor het kind. Vaak is de oorzaak van de boosheid onvermogen van het kind om zich op een andere manier te uiten of om positief gedrag te laten zien. Samen zoeken we naar mogelijkheden om op een positieve manier om te gaan met emoties.

 

Hulp bij gedragsproblemen

 

Ieder kind is anders. Er bestaat dan ook geen standaard oplossing of behandeling. Samen kijken we naar het gedrag maar ook naar de situaties waarin het wel goed gaat.

 

In sommige gevallen is het nodig om meer informatie te krijgen van de school door middel van vragenlijsten of eventueel een observatie. Afhankelijk van de leeftijd en de problemen worden ouders betrokken in de behandeling naast de gesprekken met het kind.

 

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]