Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Boosheid

 

Ik ben boos!

 

Boosheid is een normale emotie

Boos zijn hoort bij het opgroeien. Kinderen moeten leren dat boosheid en woede normale emoties zijn, waar je op verschillende manieren mee om kunt gaan. Zonder iets kapot te maken of iemand pijn te doen. Kinderen vinden het ook niet leuk om boos te zijn, maar weten nog niet goed hoe ze deze gevoelens op een andere manier kunnen uiten.

 

Is je kind regelmatig erg boos?

Wanneer je kind te vaak of te extreem boos wordt kan het goed zijn om je kind te helpen om zijn emoties te herkennen en op een andere manier met deze emoties om te gaan.

 

Begeleiding voor kinderen en ouders door Praktijk 038

Eerst gaan we op zoek naar de oorzaak van de boosheid. Tijdens de begeleiding leert een kind zijn boosheid herkennen en manieren te vinden om weer rustiger te worden. Op een positieve manier leert je kind zijn boosheid te uiten door middel van oefeningen en opdrachten.

 

Ook als ouder heb je misschien vragen over hoe je om kunt gaan met het prikkelbare gedrag van je kind. In de gesprekken krijg je handvatten hoe je het beste kunt reageren en grenzen kunt stellen.

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]