Moeite met leren of concentratie?

Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Heb jij hulp nodig bij leren of concentratie op school?

 

Zijn er problemen op school? Kan je kind niet goed meekomen met de klas of zijn er gedragsproblemen? Heb je geen plezier meer in school?

 

Problemen met leren komen vaak voor. Ongeveer 1 of de 5 leerlingen heeft hulp nodig bij het leren. Een groot gedeelte van de tijd zit een kind of jongere op school. Als het op school niet goed gaat kan dat vervelende gevolgen hebben.

 

Praktijk 038 biedt hulp bij problemen met leren en concentratie.

 

Maak een afspraak

Waar ligt het aan?

 

Problemen op school kunnen op verschillende manieren ontstaan. Het kan zijn dat een kind zich gewoon even niet lekker voelt. Vaak gaat dit vanzelf weer over. Soms duren de problemen op school al een tijd en is er meer aan de hand.

 

Bij praktijk 038 kijken we niet alleen naar het kind of jongere maar ook naar de omgeving. Omgevingsfactoren kunnen namelijk ook een rol spelen. Een scheiding, het verlies van een dierbare, problemen thuis of pestgedrag op school. Er kan ook sprake zijn van een leerstoornis zoals dyslexie of een ontwikkelingsstoornis zoals ADHD of ASS.

Praktijk 038 kijkt mee!

 

Samen gaan we kijken welke problemen er zijn en hoe deze problemen zijn ontstaan. De begeleiding is individueel zodat er voldoende aandacht is voor jouw problemen. Ouders worden ook betrokken bij de behandeling als dat nodig is.

 

Wat we gaan doen is afhankelijk van jouw problemen. Heb je moeite met plannen? Dan gaan we hieraan werken en leer je tips en tricks hoe je dit het beste kunt doen. Als je last hebt van gedragsproblemen zoals boze uitbarstingen kunnen we kijken waar deze vandaan komen en kun je leren hier anders mee om te gaan.

 

Ook is het mogelijk om te onderzoeken of het onderwijsniveau wel goed aansluit. Mogelijk dat de leerstof te moeilijk is of juist veel te makkelijk en je je verveelt op school. Samen kijken we naar een goede oplossing die past bij waar jij moeite mee hebt.

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]