Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Stress

 

Overvraging, stress en burn-out komen steeds vaker voor bij kinderen en jongeren.

 

Van kinderen wordt veel verwacht. Huiswerk en andere schooltaken moeten snel en goed worden voltooid. Daarnaast zijn veel kinderen en jongeren actief op social media. Sporten is belangrijk voor je lichaam en een muziekinstrument leren bespelen goed voor je ontwikkeling. En daarnaast zijn er ook nog prestigieuze activiteiten tijdens en na schooltijd.

 

Wanneer is het teveel?

Een periode van spanning of stress hoeft niet direct ongezond te zijn. Wel is het belangrijk dat de stress weer af kan nemen als de stressvolle situatie weer voorbij is. Een spreekbeurt of toetsweek is prima vol te houden naast de andere dagelijkse dingen als daarna de stress weer kan zakken.

 

Gevolgen van te veel stress

Wanneer de stressvolle situatie te lang duurt of als er meerdere stressmomenten te snel op elkaar volgen heeft het lichaam niet voldoende tijd om te herstellen. Er kunnen dan allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, een kort lontje, boosheid en somberheid zijn veel voorkomende klachten. Als de stress te lang aanhoudt kan er een burn-out ontstaan.

 

Hulp bij stressklachten

Samen kijken we naar de stress en jouw situatie. We kijken naar wat jij nodig hebt om de stress te verminderen. Een goede balans vinden tussen school, hobby’s en even helemaal niks doen is daarbij belangrijk maar niet makkelijk.

 

In gesprekken leer je om op een goede manier om te gaan met stressvolle periodes. Ook leer je om je eigen lichaamssignalen te herkennen, grenzen aan te geven en keuzes te maken. Eventueel worden je ouders ook betrokken in de begeleiding als dat nodig is.

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]