Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Intelligentie / diagnostisch onderzoek

 

Zit je kind niet lekker in zijn vel? Heb je vragen over het intelligentieniveau of de schoolprestaties van je kind?

 

Om inzicht te krijgen in de klachten en het functioneren van je kind is het soms belangrijk om een uitgebreid onderzoek te doen. Onderzoek kan helpen om problemen vast te stellen, maar ook om problemen uit te sluiten.

 

Mogelijkheden voor diagnostiek:

 

  • Algemeen intelligentieonderzoek
  • Hoogbegaafdheidsonderzoek
  • Gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Observatie
  • Onderzoek naar aandachtsfuncties en concentratie
  • NIO / schooladvies (individueel / ook voor scholen mogelijk)
  • Dyslexiescreening (individueel / ook voor scholen mogelijk)

 

Diagnostiek bij Praktijk 038 is een beschrijvend onderzoek waarbij de nadruk ligt op praktische adviezen.

 

Praktijk 038 stelt geen diagnose

Problemen krijgen wel een naam, bijvoorbeeld angstklachten. Hierdoor weten we waar problemen vandaan komen en waar we aan gaan werken in de behandeling. Er wordt geen diagnose gesteld zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme of een angststoornis. Als er eerder al een diagnose is vastgesteld kun je wel begeleiding krijgen bij Praktijk 038.

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]