Ouderbegeleiding

Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Opvoeden is ingewikkeld

 

Twijfel je of je het wel goed kunt? Ervaar je stress in de opvoeding van je kind? Ben je pas bevallen maar voel je geen roze wolk?

 

Ouderbegeleiding bij Praktijk 038

 

Ouderbegeleiding kan op zichzelf staan wanneer je als ouder vragen hebt over de ontwikkeling of opvoeding van je kind. Ook als je onzeker bent over de verzorging van je pasgeboren kind of je eigen emoties kun je ouderbegeleiding van Praktijk 038 krijgen.

 

Gesprekken kunnen ook gecombineerd worden met de individuele begeleiding van een kind. Als het nodig is kan de ouderbegeleiding langer doorgaan dan de behandeling van het kind.

 

Optimaal profiteren van de behandeling

 

Ouders van kinderen en jongeren die bij Praktijk 038 in behandeling zijn, krijgen vaak ouderbegeleiding. Ouders hebben vaak veel te vertellen over de problemen en over hoe ze vinden dat het met het kind gaat tijdens de behandeling. Ook worden handvatten gegeven aan ouders wat zij zelf kunnen doen om hun kind te helpen. Zo kan een kind optimaal profiteren van de behandeling.

 

Met het kind of jongere worden afspraken gemaakt over wat wel en niet met de ouders gedeeld mag worden. Hierdoor voelt het kind zich vrij om zich te uiten in de begeleiding.

 

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]