Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Over Praktijk 038

 

Zoek je hulp voor je kind, je gezin of voor jezelf? Praktijk 038 biedt advies, onderzoek en behandeling bij opvoeding en ontwikkeling.

 

Kleinschalige praktijk voor orthopedagogiek

Met laagdrempelig en persoonlijk contact biedt de praktijk hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders bij problemen die met opgroeien en opvoeden te maken hebben. De praktijk is een praktijk aan huis en gevestigd op een rustige locatie buiten het centrum van Zwolle.

 

Kijken naar wat nodig is

Ieder kind is uniek en elke situatie is anders. Daarom kijken we naar de begeleiding of behandeling die het beste aansluit. Geen standaard behandelingen maar op maat gesneden begeleiding. Flexibiliteit is hierbij belangrijk, kort als het kan maar langdurig als het nodig is.

 

Wie werkt bij Praktijk 038?

Mijn naam is Marlies Vermaat en ben eigenaar van Praktijk 038. Mijn opleiding tot Orthopedagoog heb ik aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooid waarbij ik mij gespecialiseerd heb in de Jeugdzorg. Ik ben geregistreerd als Orthopedagoog NVO met Basisaantekening diagnostiek.

 

Kwaliteit

Praktijk 038 maakt gebruik van wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk bewezen methoden. Om de kwaliteit van mijn werkzaamheden te waarborgen ben ik lid van de beroepsvereniging NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen). Daarnaast ben ik geregistreerd bij het beroepsregister SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Door het volgen van bij- en nascholingen en mijn deelname aan intervisie en supervisie blijf ik in ontwikkeling en mijn kennis up-to-date.

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Met welke problemen kan ik terecht?

Je kunt bij Praktijk 038 terecht als je vragen of problemen hebt die te maken hebben met de opvoeding of ontwikkeling van je kind. Wij begeleiden kinderen en jongeren met een licht tot matige opvoedings- en gedragsproblematiek en psychische problematiek. Ook voor handelingsgerichte diagnostiek en onderzoek kun je bij ons terecht.

 

Wordt mijn behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Wij hebben momenteel geen contracten met zorgverzekeraars of gemeenten. Het voordeel hiervan is dat wij flexibel zijn in onze behandelingen en er geen tijd verloren gaat aan extra administratieve handelingen. De kosten van de behandeling worden dus niet vergoed.

Is er een wachtlijst?

Momenteel hebben wij voldoende ruimte in onze praktijk in Zwolle om een intakegesprek te plannen en behandeling te starten. Je kunt ons alvast bellen of mailen om een afspraak in te plannen.

 

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, wij zijn een particuliere aanbieder. Je hebt daarom geen verwijsbrief nodig van de huisarts of gemeente om hulp te krijgen van Praktijk 038. Je kunt je aanmelden door telefonisch contact op te nemen of via e-mail.