Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Dwangklachten

 

Heb jij last van dwanghandelingen?

 

Dwanghandelingen zijn handelingen die je moet doen van jezelf, vaak volgens een bepaald ritueel. Daarnaast kun je ook last hebben van dwanggedachten. Dat zijn steeds terugkerende gedachten of beelden over bijvoorbeeld een nare gebeurtenis die kan plaatsvinden.

 

Dwanggedachten veroorzaken angst. Als je dan een dwangritueel uitvoert wordt de angst minder. Helaas duurt dat maar even. Na een tijdje heb je steeds meer rituelen nodig om de angst weg te krijgen.

 

Begeleiding bij dwangklachten door Praktijk 038

Samen gaan we kijken hoe je de angst op een andere manier weg kunt krijgen zonder de rituelen uit te voeren. Dit gaan we stap voor stap doen zodat de angst niet te heftig wordt en jij het vol kunt houden.

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]