Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Piekeren

 

Als je hoofd niet stopt met denken.

 

Is piekeren normaal?

Piekeren komt vaak voor bij kinderen en jongeren. Sommige kinderen zijn van nature meer denkers of zijn meer onzeker dan andere kinderen.

 

Als je kind veel gedachten heeft is dat niet direct een reden om je zorgen te maken. Vaak ligt de oorzaak van het piekeren in een vervelende gebeurtenis. Ook kan het zijn dat je kind zich zorgen maakt over iets wat hij moeilijk vindt. Meestal gaat dit na een tijdje vanzelf weer over.

 

Buikpijn of wakker liggen van gedachten

Piekeren wordt een probleem als je kind al langere tijd niet lekker in zijn vel zit en het piekeren bijvoorbeeld ook zichtbaar wordt in zijn gedrag. Je kind kan bijvoorbeeld niet goed in slaap komen omdat er zoveel gedachten zijn. Of heeft buikpijn voor het naar school toe gaan. Het kan ook zijn dat een kind vertelt dat hij zo’n vol en druk hoofd heeft.

 

Hulp bij piekergedachten

Samen met een orthopedagoog zetten we al je piekergedachten op een rij. Met tips, opdrachten en oefeningen zorgen we ervoor dat helpende gedachten weer op de voorgrond staan. Je leert om weer zelf de baas te worden over je eigen gedachten en rust in je hoofd te krijgen!

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]