Liever persoonlijk contact over onze behandelingen? Bel 038 - 202 26 94

Verlies en rouw

 

Jaarlijks krijgen 30.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Jaarlijks verliezen 7000 jongeren hun vader, moeder, broer of zus aan de dood.

 

Verwerking van het verlies

Een verlieservaring heeft een grote impact. Wat normaal was is opeens anders. Ieder kind reageert hier weer anders op. Vaak komen er heftige emoties naar boven. Sommige kinderen kunnen goed praten over het verlies, maar niet ieder kind laat zijn emoties zien.

 

Hulp van Praktijk 038 bij scheiding of verlies

Het is belangrijk om een scheiding of een ander verlies goed te verwerken om andere problemen zoals slaapproblemen, angst, depressieve klachten of boosheid te voorkomen.

 

Praktijk 038 begeleidt kinderen en jongeren bij het verwerken. We praten over het verlies en doen oefeningen en opdrachten. Zo leer je het een plekje te geven, om te gaan met de nieuwe situatie en om weer vooruit te kijken.

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]

Wij kijken naar wat nodig is

 

Ieder kind en iedere situatie is uniek. Praktijk 038 in Zwolle biedt individuele begeleiding door een orthopedagoog die aansluit bij jouw vraag of probleem.

 

Soms is er maar een klein zetje in de goede richting nodig, sommige kinderen of jongeren hebben vaker of langere tijd hulp van Praktijk 038. Samen kijken we naar wat er nodig is om weer zelf vooruit te kunnen.

 

 

Kunnen wij je helpen?

 

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact opnemen via 038 – 202 26 94 (maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Of stuur ons een e-mail via [email protected]