Over Praktijk 038

Marlies Vermaat

Wie is Praktijk 038?

Praktijk 038 is een vrijgevestigde praktijk voor behandeling van psychische klachten bij volwassenen in Zwolle. Kleinschalig met een no-nonsense cultuur.

Het gezicht achter Praktijk 038 ben ik, Marlies.

Het werken met mensen vind ik inspirerend, het is mooi om een inkijkje te mogen krijgen in het persoonlijke leven  van iemand en te horen wat diegene motiveert om dingen te doen (of juist niet te doen). Het is altijd weer bijzonder om het proces van verandering te mogen begeleiden en vind het ontzettend gaaf wanneer mensen ervaren dat ze zelf weer verder kunnen en zelfs helemaal van hun klacht af zijn.

Mijn opleiding tot Integratief Counselor heb ik gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Hier heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden van het veranderingsproces van mensen. Soms is er namelijk meer nodig dan het allemaal wel weten, echte verandering komt van binnenuit.

Om nóg sneller tot de kern te komen bij het behandelen van mensen ben ik mij verder aan het bekwamen tot Therapeut ECP aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Neem gerust contact met me op om te informeren of ik je bij jouw klacht kan helpen. 

Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk ben ik betrokken bij de Nederlandse Academie in Amsterdam als supervisor voor studenten die hun opleiding daar volgen. Omdat ik zelf mijn studie aan de Nederlandse Academie heb gedaan weet ik wat studenten zoal tegenkomen tijdens hun studie en waar zij tegenaan kunnen lopen in het werken met cliënten. Ook hier vind ik het mooi om het veranderingsproces bij de studenten te zien. Van onzekere starter naar een bekwame professional, ieder op zijn manier. 

Werkwijze

Eerste contact

Als je hulp wilt van Praktijk 038 kun je het contactformulier invullen of een email sturen. We maken dan een afspraak voor het intakegesprek.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar en worden jouw klachten en hulpvraag besproken. Er worden vragen gesteld over de klachten die je hebt maar ook hoe je leven er verder uitziet. Zo krijg ik een beeld van wat er speelt en hoe ik je het beste kan helpen. Meestal is één intakegesprek voldoende om daarna aan de slag te gaan.

Behandeling

Hoe de behandeling er precies uit gaat zien is afhankelijk van de problemen die jij ervaart en de doelen die je wilt bereiken. In de sessies maak ik gebruik van verschillende (gespreks)technieken en methodes. De sessie kan coachende, adviserende en therapeutische elementen bevatten. Afhankelijk van jouw klacht en wat nodig is voor de beste behandeling.

Elk traject wordt volledig op maat aangeboden, passend bij jouw vraag en jouw doel.